Ιστορικοί Σταθμοί

Με σαφή προσανατολισμό στην ποιοτική, φιλική εξυπηρέτηση των πελατών, την τεχνική υποστήριξη.

Η πορεία της ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε. ξεκίνησε το 1980 ως ατομική επιχείρηση από τον Κωνσταντίνο Κανελλάκη, με έδρα το κατάστημα της οδού Μομφεράτου 2 στην Αθήνα. Σκοπός της εταιρείας ήταν η παροχή ποιοτικών προϊόντων του κλάδου των υδραυλικών ειδών, των ειδών θέρμανσης και ειδών υγιεινής.
Από το 1988 η επιχείρηση εισέρχεται σε νέα αναπτυξιακή τροχιά. Γαλουχημένοι με τα ιδανικά και τις αξίες του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Κανελλάκη, οι υιοί του Αστυάγης και Φειδίας συμμετέχουν στην νέα νομική μορφή της Εταιρείας που εξελίσσεται σε ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Η είσοδος της νέας γενιάς στην εταιρεία λειτούργησε καταλυτικά. Διεύρυνε τον κύκλο των συνεργαζόμενων Εταιρειών και των διατιθέμενων προϊόντων, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και οι εισαγωγές εμπορευμάτων. Σταθμός στην εξέλιξή της υπήρξε το 1997. Καταξιωμένη πλέον στην συνείδηση των επαγγελματιών του χώρου, αλλά και του ευρέως καταναλωτικού κοινού, μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε.

Σήμερα η ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε., στηριζόμενη στην σωστή οργάνωση και διαθέτοντας ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, θέρμανσης, φυσικού αερίου και ειδών υγιεινής. Με σαφή προσανατολισμό στην ποιοτική, φιλική εξυπηρέτηση των πελατών, την τεχνική υποστήριξη, την άριστη γνώση των απαιτήσεων της αγοράς και τις ανταγωνιστικές τιμές, έγινε συνώνυμο της υψηλής ποιότητας και εξειδίκευσης, αφού μπορεί εγγυημένα, να καλύψει τόσο τις τρέχουσες όσο και εξειδικευμένες ανάγκες των πελατών της.

2004

Το 2004 ιδρύεται το πρώτο της υποκατάστημα σε ένα κομβικό σημείο επί της Λεωφ. Κηφισού 38 στο Αιγάλεω. Με την ίδρυση του νέου καταστήματος, οι εμπορικές δραστηριότητες αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, καθώς η Εταιρεία επεκτείνεται συνεχώς σε νέους τομείς, αυξάνοντας παράλληλα την τεχνογνωσία της και επεκτείνοντας σταδιακά το δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελληνική επικράτεια, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης.

2011

To 2011 οι ίδιοι άνθρωποι με όπλο την μεγάλη εμπειρία τολμούν σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης να μπουν στην παραγωγική διαδικασία ιδρύοντας την ARCO IRIS ΕΠΕ.

2016

Το 2016 η εταιρεία μας αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της στην αγορά της ΒΑ Αττικής, δημιουργεί ένα νέο, καινοτόμο κατάστημα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων 304, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας παράλληλα την εμπορική δυναμική της ευρύτερης περιοχής, με νέα καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για το σπίτι, το γραφείο, τη βιομηχανία και κάθε επαγγελματικό χώρο

2018

Το 2018 επενδύοντας στους τομείς Logistics και ανάπτυξης, η ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε. προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής στην περιοχή της Ελευσίνας (θέση Καμμένα Κουκιά) δίπλα στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας. Εκτείνεται σε έκταση 8.000 τ.μ., με στεγασμένο αποθηκευτικό χώρο περίπου 3.500 τ.μ. και 2 ράμπες φορτοεκφόρτωσης. Στόχοι της επένδυσης είναι η ενίσχυση του έργου διανομής της εταιρείας εντός και εκτός του Λεκανοπεδίου.
Το 2018, επιπρόσθετα, η συνεχής προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και η ξεκάθαρη στόχευση για συμπόρευση με τους Συνεργάτες μας, μας δίνει τη δύναμη να οραματιζόμαστε συνεχώς νέες καινοτόμες, μοντέρνες ιδέες και σχέδια για το μέλλον. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι, σεβόμενοι πάντα την ανάγκη του επαγγελματία για ενημέρωση και επιμόρφωση σε νέα προϊόντα και νέες τεχνολογίες, δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο Εκπαιδευτικό Κέντρο στην Λεωφόρο Μεσογείων 306 στον Χολαργό.

2019

To 2019 η εταιρεία μας με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών της στα Νότια προάστια, προχωρά στην δημιουργία του νέου καταστήματός της στη Γλυφάδα, Σοφίας Βέμπο 2 & Λ.Βουλιαγμένης 21, με νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, δημιουργώντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας. Στο νέο κατάστημα πρωταγωνιστούν ο λειτουργικός σχεδιασμός, η ψηφιακή τεχνολογία και η υψηλή αισθητική.

2021

Το 2021 παρουσιάζεται ένα νέο κατάστημα , μια νέα ιδέα, με το πρώτο, easy point, κατάστημα στην Αθήνα, Αχαρνών 462. Κύρια χαρακτηριστικά του η ετοιμοπαράδοτη πλήρης γκάμα προϊόντων σε ένα πλήρως λειτουργικό και εκσυγχρονισμένο περιβάλλον.

100% για επαγγελματίες, γρήγορο και πλήρες!

Με τη συγχώνευση της ΜΗΝΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. δημιουργείται ένα νέο Περιφερειακό Κέντρο Διανομής και Κέντρο Εξυπηρέτησης Επαγγελματιών, στο Ίλιον, Ιδομενέως 130.

Αναπτύσσεται το κατάστημα Κηφισού, αποτελώντας το δεύτερο Περιφερειακό Κέντρο Διανομής της ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε.

Από το 2021 η ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε. επενδύει σε νέες τεχνολογίες και αναβαθμίζει τα συστήματά της

2022

Το 2022, επεκτείνεται το κατάστημα Αιγάλεω, στη Λ. Κηφισού 34-38 όπου εδρεύουν οι Κεντρικές Υπηρεσίες της εταιρείας

Παράλληλα, εγκαινιάζεται η αίθουσα διδασκαλίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΘΗΣ.

Σήμερα η ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε., στηριζόμενη στην σωστή οργάνωση και με γνώμονα το αύριο:

  • Θεσπίζει μια νέα υπηρεσία προσωπικής εξυπηρέτησης.
  • Εξελίσσει τα φυσικά της καταστήματα σε έναν ευέλικτο χώρο.
  • Αξιοποιεί διαρκώς την τεχνολογία στο e-commerce, με έμφαση στη βελτιστοποίηση του Β2Β.
  • Σχεδιάζει νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια, επενδύοντας στην τεχνογνωσία και τις νέες λύσεις.
  • Αναπτύσσεται τεχνολογικά και δημιουργεί τις υποδομές για την δημιουργία του ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ.
2023

Το 2023, επεκτείνεται η εταιρεία με την ίδρυση του καταστήματος της Κηφισιάς, στο 17ο Χλμ. Αθηνών-Λαμίας.

Με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών της κάθε μέρα ακόμα καλύτερα και προς τη Βόρεια πλευρά της πόλης.

2024

Το 2024, έρχεται η δημιουργία ενός νέου Κέντρου Διανομής στον Ασπρόπυργο. Αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς της Κανελλάκης Α.Ε. για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών της και την αναβάθμιση των υπηρεσιών logistics που παρέχει.

Το νέο Κέντρο Διανομής στον Ασπρόπυργο είναι εξοπλισμένο με νέα  τεχνολογία στον τομέα των αποθηκών και της διαχείρισης αποθεμάτων. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις θα επιτρέψουν την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διακίνηση των προϊόντων, μειώνοντας τον χρόνο παράδοσης και εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

Με την ίδρυση του Κέντρου Διανομής στον Ασπρόπυργο, η εταιρεία Κανελλάκης στοχεύει σε:

  • Βελτίωση της Εξυπηρέτησης Πελατών: Η κοντινή απόσταση από τα κεντρικά σημεία διανομής και τις κύριες οδικές αρτηρίες επιτρέπει την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη παράδοση των προϊόντων στους πελάτες.
  • Αποτελεσματική Διαχείριση Αποθεμάτων: Η χρήση εξελιγμένων συστημάτων διαχείρισης αποθεμάτων θα επιτρέψει την καλύτερη παρακολούθηση και τον έλεγχο των προϊόντων, μειώνοντας τις ελλείψεις και βελτιώνοντας τη διαθεσιμότητα.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην καινοτομία και την ανάπτυξη των υπηρεσιών της, πάντα με γνώμονα την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της.